Kake på kontoret! Markere den starten på den praktiske gjennomføring av prosjektet eller sjefen som fyller rundt årstall?
Etter mye planlegging og diskusjoner er vi igang med praktiske tester! Vi gjør oss nyttig læring, innsikt og erfaringer. Dette skal vi omsette til praktisk bruk, men hvordan? Vi har allerede fått flere idéer for videre arbeid og tester. Nå var det viktig å få en basislinje og initiell kunnskap om hvordan teknikkene faktisk fungerte i praksis. Hurtighet, detaljer på data og mulighet for videreforedling.

Vi tok for oss tre teknikker i denne testen,
1. Laser (med et Leica…)
2. Fotogrammetri (Med en Kinect)
3. Dybdekamera (Med en Kinect og Gaussian Splat)

Sjefen fyller år!

Fiktiv test stage for scanning

Laser scanner

Vi testet laser scan, punktsky og fotogrammetri på to posisjoner på konsentrerte områder. Laser scan «skjøt» fra sideposisjon, mens punktsky og fotogrammetri ble skutt topp down. Fra siden er det åpenbart at noen objekter blir gjemt bak hverandre, hvor stor er utfordringen med dette? Top down, blir det vanskeligere å identifisere objektene som scannes?

Laser scan test 1

Laser scan test 2

Kinect test 1 med fotogrammetri over og punktsky på sort hvit bildet.

Test 2 Kinect. Punktsky til venstre og fotogrammetri på sort hvit bildet.

En enkel test med Gaussian Splat. Her brukte vi en enkel telefon hvor vi filmer miljøet som prosesseres gjennom Gaussian Splat.
Naviger selv i «splatten» på linken her>

I hvilken grad vi kan benytte andre verktøy for å berike og sammenstille data vil blir hyppig diskutert. Cloud Compare og Segment Anything har blitt diskutert tidligere som noen alternativer.

Det blir mange interessante diskusjoner rundt testene og praktisk bruk av dette i filmproduksjon. Det blir stadig tydeligere at scanning av scenene har høy verdi for kvalitetsikring av produksjonene, spesielt for å unngå kontinuitetsbrudd. Hva om vi automatisk kan oppdage objekter som ikke hører til på scenen, som en kaffekopp fra Starbucks for eksempel…

Partnerprat

Fra høyre. Tom-Robert Bryntesen, Morten Gustavsen (IFE), Morten Marius Apenes (Netron), Per Arne Ruud, Joackim Fallsen Huhtala (Atea), Ola Ekeberg Apenes, Børn Erik Pihlmann Sørensen (LED HUB). Simen Matri Apenes (Netron) bak kamera

For første gang var alle samarbeidspartnerne i prosjektet samlet, for en gjeng med flotte folk! Her er det meget vid og ulik kompetanse, spennende! Veldig interessante diskusjoner om alt fra teknikk, bruksområder og bransjeutfordringer. Hver av partnerne har igjen et stort og høyst relevant nettverk som de villig deler. God kjemi i gruppen, en fantastisk start for prosjektet.

RelatertE ARTIKLER