Gloria Flames, et populært utested på Grønland i Oslo rundt 2000 tallet er mitt første, og sterkeste minne av Netron.

Lukten av fuktig helg var ikke til å unngå på vei gjennom lokalet. Smått eksotisk var turen på vei til bakrommet; lokalene til Netron.

Da Flash var tingen

Et livlig bakrom som tryllet frem de mest fantastiske ting, i Macromedia Flash, et nå avdanket software som den gang hadde ALT. Netron kunne Flash til fingerspissene og det var ettertraktet av en samlet reklamebransje. Netron skrev lærebøker, underviste og hadde et tett samarbeid med Macromedia om nye funksjoner som skulle slippes i kommende stadig nye versjoner av programmet.

Jens Christian Brynildsen var selve Flash-guden, ikke bare i Netron, men nasjonalt, kanskje også internasjonalt. Det var ingen ting som ikke kunne løses, i alle fall i følge han selv. Og han hadde som regel rett.

Med god støtte i Knut Hauland, Gaute Fleisje og Morten Marius Apenes som «founding fathers» utviklet Netron verdens første stand alone MP3 spiller i Flash for Coca Cola, et ukjent antall spill og ikke minst et plattformspill for PC i Actionscript 3 som det første i verden.

Det var ikke enkelt, men det var gøy og det har vært med oss som selskap så lenge jeg selv har vært en del av Netron.

På 20 år har Netron spleiset et utall kjærester og brødfødt enda flere etterkommere. Netron har ansatt langt flere enn de som har sluttet, vært utgangspunkt for fem startups hvorav en er solgt og to til nå har blitt godt etablerte bedrifter.

Men ikke minst har vi utviklet oss som selskap og stadig fornyet oss selv.

Da Apple lanserte iPhone og med det avled Flash, vårt ess i ermet, med døden.

Vi var litt mer enn “lett engstelig” for fremtiden. Men vi omstilte oss og var snart på markedet med nye tjenesteområder.

Med en organisasjon som stadig får tillit fra norske og internasjonale brands er jeg overbevist om at veien lagt bak oss fortsatt bare er starten på begynnelsen.

Vi skal fortsette å være like nysgjerrige på vegne av oss selv og de vi jobber sammen med og for.

Oppturer og nedturer

20 år er ingen dårlig alder i vår bransje. Nå har vi altså overlevd internasjonale finanskriser, stadig skiftende konkurransebilde og pandemi. Skjærene i sjøen er ikke blitt færre, men det har blitt adskillig lettere å navigere rundt de.

Hele veien har vi levd for og med kundene våre. Det er de som inspirerer oss og gir oss tilliten til å utforske nye fagfelt og ta dristige valg. Det har åpnet dørene til nye muligheter og gitt oss erfaringer vi har vokst på. Tusen takk til alle dere som har troen på oss!

Simen Matri Apenes, Daglig leder Netron

Relatert Lesestoff