Når du jobber med innhold er det viktig at det har en viss kvalitet. Det gjelder også innhold til sosiale medier. På sosiale medier er det ikke like strenge krav til kvalitet på organisk innhold, og formatene på sosiale medier er ofte små. Mobilkameraet på de fleste nyere telefoner er ofte gode nok til å ta bilder til sosiale medier. Selv om det ikke er like strenge krav til kvalitet, er det likevel noen grep du kan ta for å heve kvaliteten. Vi gir deg 7 tips til å ta bedre bilder til sosiale medier med mobilen din.

1. Rens alltid kameralinsen

Du bør alltid rense kameralinsen din på telefonen før du går i gang med å ta bilder. Skitt og støv kan fort samle seg på linsen mens man ellers bruker telefonen i det daglige. Skitt og støv på linsen kan fort føre til uklare og dårlige bilder.

2. Dropp blits

I de fleste tilfeller trenger du ikke blits. Naturlig lys eller en annen bra lyskilde er så og si alltid det beste. Blits bidrar ofte til å drepe stemningen i bildet.

7 tips til å ta bedre bilder med mobilen

Her ser ut tydelig forskjellen med og uten blits. Ingen av bildene er redigert.

3. Bruk øynene dine

Det kan være vanskelig å se for seg et fint motiv på forhånd. Dette er noe man kan øve seg på, både med og uten kamera. Prøv å tenke over hva du selv ser og om det ser fint ut i dine øyne. Synes ikke du det selv ser bra ut, vil det nok heller ikke se bra ut gjennom kameralinsen.

4. Beveg deg rundt motivet

Dersom det er mulig kan det være lurt å bevege seg rundt motivet ditt. Ikke bli stående fast i en posisjon, men prøv å se flere muligheter. Tenk også litt på hvor lyskilden kommer fra, slik at det ikke oppstår rare skygger. Prøv deg frem med komposisjon, enten om det er du som må flytte på deg, eller motivet.

5. Rydd motivet

En ganske vesentlig faktor når man tar bilder, er jo hvordan motivet ser ut. Det er fort gjort å glemme at motivet bør ryddes dersom det er unødvendige objekter med. Ta derfor alltid en titt rundt, og rydd eventuelt bort unødvendige ting som kan ta bort fokus fra motivet ditt.

6. Ta mange bilder

Ta alltid mange bilder! Det er ikke dumt å ta en del bilder når man først er i gang. Det er bare å slette i ettertid. Tar du mange bilder er det mer sannsynlig at du ender opp med noe du kan bruke.

7. Prøv deg frem

Prøv deg frem litt. Alt fra oppsett, vinkler, lys, styling etc. Jo mer du gjør det – jo bedre blir du.

Trenger du hjelp med sosiale medier?

Send en mail til kommunikasjon@netron.no. Du kan også sjekke ut hva vi i Netron Kommunikasjon kan hjelpe deg med.

Relatert Lesestoff