Trenger du å få laget en DCP av kortfilmen din?

Da jeg jobbet med Fredrikstad Animation Festival, var det hvert år et voldsomt styr med konvertering av filmer til DCP, slik at de kunne vises på kino i høy kvalitet. Det var både dyrt og vanskelig – og ikke minst tidskritisk.

Skal filmen din skal vises på et kinolærret, må den stort sett være i DCP format. En DCP – Digital Cinema Package – er en samling av digitale filer (bilde, lyd og undertekster) for digital visning av film. Alle norske kinoer følger den internasjonale DCI standarden for DCP. Dette er en standard som er utviklet av de store studioene i Hollywood, for å sikre enhetlig og høy kvalitet på digitale filmvisninger. DCI-standardene omfatter krav til filformat, bildeoppløsning, bildefrekvens, fargerom og lydformater. Du kan lese mer om DCI standarden her.

Finn riktig leverandør

Mange postproduksjonsselskaper og DCP-leverandører tilbyr DCP-tjenester for kortfilmer, og det er viktig å finne en pålitelig og erfaren leverandør som kan sikre at DCP-en din er av høy kvalitet.

Når du har funnet en leverandør, må du sende de en ProRes av filmen din, og sørge for at du gir dem all nødvendig informasjon. Dette bør inkludere tittel på filmen, lengde, credits og eventuelle spesielle instruksjoner.

Sørg for å bestille DCP-en i god tid før festivalen starter. Leverandøren din vil sannsynligvis ha et visst tidsrom for å lage og levere DCP-en, så det er viktig å planlegge i god tid for å unngå eventuelle forsinkelser. Når du har mottatt DCP-en, bør du teste den på kinoen for å sikre at den fungerer som den skal.

Alt i alt er bestilling av en DCP for kortfilmfestivaler en viktig del av festivalforberedelsene. Ved å sørge for at du arbeider med en pålitelig leverandør og gir all nødvendig informasjon, kan du sikre at din kortfilm blir projisert i høy kvalitet på festivalen.

Har du spørsmål, eller ønsker du å bestille en DCP? Send en mail til dcp@netron.no

Våre priser på DCP for film opp til 3 minutter

DCP 2K: Kr 5000 eks. mva

DCP 4K: Kr 6500 eks. mva

For lengre filmer; Kr 200,- pr ekstra minutt.

Hva er en DCP?

En DCP er en standardformatert fil som brukes til å projisere filmer i digitale kinoer.

DCP-filer inneholder filmen i en rekke separate filer, inkludert bilde-, lyd- og undertekstfiler, samt metadata som beskriver innholdet og tekniske krav.

DCP-filer er vanligvis laget i henhold til DCI-standarder for å sikre at de er kompatible med digitale kino-projeksjonsutstyr.

DCP er den nåværende standarden for digitale filmvisninger i kinoer over hele verden.

Det er utviklet en standard for hvordan du skal navngi en DCP, se Digital Cinema Naming Convention for mer informasjon om dette.

Lurer du på noe om DCP?

Ta kontakt med Torgeir på Netron Film:

Telefon: 97016038
E-post: torgeir@netron.no

Relatert Lesestoff