I et hav av tilgjengelige apper kan det være vanskelig å finne frem til noen bra som gjør jobben med sosiale medier litt enklere. Jeg heter Sofie Byvold, og jobber som innholdsskaper og designer. Jeg har prøvd uendelig mange apper, og funnet noen favoritter jeg stadig vender tilbake til. Det er blant annet apper som gjør det enklere å administrere Facebook-sider, lage stories og redigere bilder. Dette er mine favoritt mobilapper til sosiale medier:

ADOBE LIGHTROOM

mine favoritt mobilapper til sosiale medier

Adobe Lightroom bruker jeg ofte til å redigere bilder. På mobil er denne appen gratis, og man trenger ikke Adobe-lisens for å bruke den. Lightroom er ypperlig for å redigere lys, kontraster, farger og perspektiv. Jeg liker spesielt godt at man kan lage egne presets og lagre disse slik at de kan brukes igjen og igjen. På den måten er det lett å få samme uttrykk på bildene dine.

mine favoritt mobilapper

Business Suite er super å ha dersom man er på farten og ikke har tilgang til desktop-versjonen. Her kan man administrere Facebook-sider, innhold, lese/svare på meldinger, følge med på statistikken og administrere arrangementer. Det er også mulig å publisere direkte til Instagram samtidig.

mine favoritt mobilapper

Et godt førsteinntrykk av feeden på Instagram synes jeg er viktig. Jeg liker derfor å bruke en app for å planlegge den. Her finnes det flere alternativer, men Preview liker jeg best. Her er det mulig å planlegge publisering fra appen, men jeg bruker den kun til å «forhåndsvise» hvordan ferden vil se ut. You gotta keep that feed looking good!

mine favoritt mobilapper

Instories er en super app til å lage Instagram/Facebook Stories. Her finnes det mange fine maler, men også mulig å bygge en story fra bunnen av. Jeg liker å bruke en slik app i tillegg til den vanlige Story-byggeren for litt variasjon.

Her gjelder det å finne apper som fungerer for deg og ditt behov. Ikke vær redd for å prøve ut mange forskjellige. Etterhvert som du prøver ut de ulike appene, vil du fort finne ut hvilke som kan gjøre jobben med sosiale medier enklere for deg. Dette er mine favoritt mobilapper, og noen helt andre kan være dine.

mine favoritt mobilapper til sosiale medier
Relatert Lesestoff